GEANNULEERD – BEVRIJDINGSCONCERT KONINKLIJKE MILITAIRE KAPEL “JOHAN WILLEM FRISO” ISM NIEUW LEVEN – ’75 JAAR IN VRIJHEID’

Vrij land

Muziek-theatervoorstelling in het kader van 75 jaar Vrijheid.

Wij wachten op bericht vanuit Defensie, de Klinker en de gemeente wat er met dit concert gaat gebeuren.

Uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) onder leiding van chef-dirigent Majoor Tijmen Botma.

In 2020 viert vieren we het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Nederland en op 20 april van dat jaar bestaat Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven uit Winschoten 100 jaar!
Ter gelegenheid van beide jubilea organiseert Nieuw Leven op 17 april 2020 dit concert en zal samen met Gemeente Oldambt als host optreden bij dit allereerste concert van de KMKJWF in Winschoten!

Vrij Land is een groots theatraal concert over vrijheid
Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat betekent vrijheid eigenlijk? Om antwoord te vinden op die vraag wordt het publiek meegevoerd door een poëtisch verhaal over de wortels van onze samenleving en hoe wij samen de wereld draaiende houden.

Dit verhaal wordt live verteld en gezongen
Dit wordt ondersteund door het voltallig KMK ‘Johan Willem Friso’ dat een verrassende mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek speelt. Historische archiefbeelden en speciaal voor de voorstelling gecreëerde videocontent, laten zien hoe trots wij mogen zijn op ons land, maar dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Met meeslepende verhalen en prachtige muziek vieren we onze vrijheid en eren we de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn.

Vrij Land is te zien vanaf september 2019 in het kader van 75 Jaar Vrijheid
Met ruim 75 minuten indringend en spectaculair totaaltheater vieren we onze vrijheid. Een initiatief van Stichting de Koninklijke Landmacht en Stichting Nederlandse Veteranendag. Met onder meer composities en arrangementen van Dirk Brossé. Het script is geschreven door Lykele Muus.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Nederlandse Veteranendag en Gemeente Oldambt.

Kaarten zijn te bestelling via de website van De Klinker

, , , ,

Reacties zijn gesloten
%d bloggers liken dit: