Educatievoorstelling ‘VrijLand’

Wanneer:
10 november 2020 @ 11:00 – 12:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-11-10T11:00:00+01:00
2020-11-10T12:00:00+01:00
Waar:
Cultuurhuis de Klinker

VRIJ LAND : MUZIEK-THEATERVOORSTELLING VANWEGE 75 JAAR VRIJHEID

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid?
Op zoek naar antwoorden wordt het publiek meegenomen met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden. De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven.

Vrij Land wordt opgevoerd in 2 verschillende concertuitvoeringen, de theatervoorstelling voor het algemeen publiek en de educatievoorstelling (compacte variant) voor scholieren.

Het concert Vrij Land is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en het Nationaal Comité Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven.

Educatievoorstelling Vrij Land

Egbert van Groningen en Floris Verbeij schreven een aantal nieuwe en bestaande werken waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers onder leiding van dirigent Lute Hoekstra voegt de nodige diepgang en historische kleuring toe. Linde van den Heuvel vertelt en zingt over vrijheid.

De 20 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze. Deze musici zijn ook te bekijken op Facebook, klik op RFGGJ.

Dit concert in compacte vorm is bedoeld voor scholieren in de leeftijdscategorie 10-14 jaar.

Reacties zijn gesloten
%d bloggers liken dit: