Jubileumconcert 90 jaar Nieuw Leven

Op 20 april 2010 was het precies 90 jaar geleden dat in Winschoten Muziekvereniging Nieuw Leven werd opgericht dat sindsdien niet meer is weg te denken uit de Winschoter samenleving.

In 1920 reed ook de tram van Delfzijl tot Ter Apel. OG ook wel Olle Graitje genoemd. In de loods waar toen de locomotieven werden gerepareerd concerteert anno 2010 Nieuw Leven. De tram is al lang verdwenen; Nieuw Leven is met haar 90 jaar nog steeds springlevend en dat wil ze weten ook.

Bij het 80-jarig jubileum werd door het gemeentebestuur van de toenmalige gemeente Winschoten het predicaat “Stedelijk Orkest” aan de vereniging toegekend. Nieuw Leven viert dus tevens het tweede lustrum als Stedelijke Muziekvereniging. Een titel waar ze erg trots op is.

Om dat te vieren vond op zaterdag 24 april a.s. een groot Jubileumconcert plaats in Theater De Tramwerkplaats aan de Havenkade in Winschoten.

Het programma bevat alleen maar populaire muziek. Alle drie secties van de vereniging zullen zich van haar beste zijde laten zien: de Concertband o.l.v. Miranda Wolters; de Melody-Percussionband o.l.v. Harold de Vries en de leerlingen o.l.v. Detty Kick en Miranda Wolters.

, , , ,

Reacties zijn gesloten
%d bloggers liken dit: