In Memoriam Chris de Vries

28 juni 1947 – 2 oktober 2023

“Van het concert des levens krijgt niemand een program”  staat er op de rouwkaart van Chris.

Voor de ándere concerten die Chris heeft meegemaakt in z’n leven heeft hij vaak een grote bijdrage geleverd aan het programma, de voorbereiding en de uitvoering.

Chris is nooit muzikant geweest, toch is hij in de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot een icoon in de Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven in Winschoten.

Hij heeft zich ruim 35 jaar als bestuurslid ingezet voor onze vereniging, waarvan een groot deel als voorzitter. Ook was hij samen met Willy het huismeesters-echtpaar van onze repetitielocatie aan de Schortinghuisstraat.

Kortom, een vaste factor in alle activiteiten van de club, zowel binnen ons gebouw als ver daarbuiten.

In april 2020 bestond Nieuw Leven 100 jaar. Chris kwam eind 2016 met het idee om ter vergroting van de feestvreugde de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te vragen voor een optreden. Dat zou dan het eerste concert worden dat de JWF-kapel in Winschoten zou geven. Samen met Jan Erik is hij daar ruim 3 jaar mee bezig geweest. Er werden een paar concerten van de JWF-kapel  bezocht om in contact te komen en er werden diverse kazernes bezocht om zaken te regelen. Het is gelukt!!!

Toen het uiteindelijk zover was heerste er Corona en werd het concert uitgesteld tot 21 april 2022. Gelukkig was hij, ondanks de steeds grotere hinder van Parkinson, nog in staat om dat mee te maken. Erg trots was hij op de uitreiking door de burgemeester van de Koninklijke Erepenning voor Nieuw Leven.

Zo heeft Chris in de loop van de tijd veel activiteiten bedacht en begeleid voor onze vereniging.

We gaan je erg missen, Chris.