Druilerig Dag van het Park verrast

Een dik wolkenpak hangt boven Winschoten en omgeving. Hoewel het niet koud is, miezert het flink. Niet het beste weertype voor een concert in het grootste Rosarium van Nederland. Toch verrast Nieuw Leven met dit concert. Zomers, niet passend bij het weer.

Onder een kleine tent naast het Rozenpaviljoen trapt de Melody Percussionband af met zomerse nummers als Brand New Day en Oye Mi Canto. Het weer lijkt door het toegestroomde publiek en de rake klanken op te klaren. Helaas staan er nog maar weinig mensen, al doet het niet af aan de sfeer.

Hoogtepunt van het blok is The A-Team in Rhythm. De volledige band verhuist naar trommels, pauken en andere troms om zo The A-Team te vertolken. Knap hoe herkenbaar de tune klinkt, zonder het gebruik van melodische instrumenten.

Na een onderbreking van shantykoor Maritiem is de Concertband aan de beurt. Ook hier overheerste het zomergevoel met Ray Charles in de mix, Tico-Tico en Pirates of the Caribbean. Terwijl de hemel zijn laatste druppen huilt geeft het zich op gegeven moment gewonnen. De zomerse klanken blijken te sterk.

Helemaal in het laatste blok waarin volledig Nieuw Leven samen speelt. De lucht is alleen nog maar lichtgrijs, drupt hier en daar nog een beetje na. Het publiek staat met een brede glimlach te kijken naar een prima concert. Hopen dat het volgend jaar beter weer is, muzikaal gezien was het al zomer.

, , , , ,

Reacties zijn gesloten
%d bloggers liken dit: