Nieuwe dirigent concertband

Met ingang van 13 december 2012 heeft de Concertband Nieuw Leven een nieuwe dirigent. Dit is Peter Nijland.

Peter Nijland, afkomstig uit Blijham (Groningen), is op 12 jarige leeftijd begonnen op trompet. Na een aantal jaren heeft hij de trompet ingeruild voor het euphonium. Dit instrument bespeelt hij nog steeds bij de Christelijke fanfare “Juliana” uit Hoogezand.

Peter kreeg steeds meer interesse in het dirigeren en ging een cursus assistent dirigent volgen aan de Gemeentelijke Muziekschool in Hoogezand-Sappemeer. Na het behalen van dit diploma is Peter dirigent geworden van de Christelijke Muziekvereniging DINDUA in Vlagtwedde.

Na 7 mooie jaren kwam Peter tot de ontdekking dat hij zich verder wilde bekwamen in het dirigeren en is gestart met de HaFaBra-directie aan de Hogeschool voor Muziek in Oosterhout. In 2009 is Peter afgestudeerd met de Koninklijke Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak te Waspik. Tot 1 december 2012 was Peter dirigent van het fanfare orkest “Ons Genoegen” in Montfoort (Utrecht).

Naast het dirigeren van het harmonie orkest van “Nieuw Leven”, leidt hij tevens een koperensemble uit Hoogezand en is 2e dirigent bij meerdere verenigingen in het noorden van het land.

Nieuw Leven heet Peter van harte welkom en wenst hem veel succes in de komende jaren al dirigent van de Concertband en Leerlingenorkest Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven Winschoten.