Zonnig voorjaarsconcert in Beerta

Het was een prachtige zondagmiddag op 21 april jl. De zon deed flink zijn best en de temperatuur liep lekker op. Een heerlijke zondagmiddag voor een voorjaarsconcert van de Concertband wat tevens het debuut van dirigent Peter Nijland was.

Net als vorig jaar verzamelde de Concertband zich na de middag in de kerk van Beerta. Hink Uil en Paulien Muis warmden de stembanden op en de Concertband kon nog even wennen aan de akoestiek van de kerk. Om half drie gingen de deuren open en stroomde het eerste publiek naar binnen. Vorig jaar zat de kerk helemaal vol maar dit jaar zorgde het prachtige weer voor wat lege plekken. Dat mocht de pret echter niet drukken. Onder leiding van Peter werden prachtige nummers ten gehore gebracht.

De Concertband speelde een aantal bekende nummers zoals Band of Brothers en Halleluja waarbij sommige nummers gezamenlijk met Paulien en Hink werden uitgevoerd. Ook zongen Paulien en Hink een aantal nummers apart. Vorig jaar werden zij hierbij begeleid door Piet Lingbeek maar door zijn overlijden moest hij treurig genoeg worden gemist. Een vervanger werd gevonden in Chris Kleine.

Al met al was het een mooie muzikale middag en heeft Peter tijdens dit eerste optreden met de Concertband een prachtig concert neergezet.